Grooten oorlogGenoten van de oldtimer tijdens deze zomermaanden? 

We zijn benieuwd naar jullie sterke verhalen en daarom  gaan we een ganse dag op stap met de M.O.C.   Wegens een sportmanifestatie in de Westhoek op de oorspronkelijk geplande datum zijn we noodgedwongen uitgeweken naar zondag 21 september!


Wat staat er op het programma?  De rode draad van deze langverwachte dagtocht is de Westhoek en herdenking van ’14-‘18. We starten de dag met een ontbijt om 08.30u op een unieke locatie in Gistel. 

 

Alle deelnemers ontvangen op voorhand de routebeschrijving per mail van de aanlooproute naar onze startplaats.  Daarna rijden we via enkele typische dorpen, inclusief paradetochtje door het centrum van Veurne, richting Diksmuide.  Onze wagens  mogen uitzonderlijk geparkeerd worden net voor de IJzertoren (zowel tijdens  het bezoek  als de lunch) en we trekken heel wat tijd uit om deze venieuwde site te verkennen.  Ijzer toren

Daarna schuiven wij aan voor de aperitief en de volgende lekkernijen:
Soep van de dag
 Kippenfilets champignonsaus, sla en frietjes
koffie
Levensgenieters als we zijn zal het glas wijn niet ontbreken! 
Via het centrum van Diksmuide rijden we verder de echte Westhoek in en bezoeken we enkele oorlogskerkhoven.   Op de eindstop (vermoedelijk rond 17.00u) duiken we terug het verleden in, maar dan eentje van een totaal ander kaliber.  Wie nog zin heeft kan van daaruit vrij naar Ieper rijden (we zijn dan heel dichtbij) en de ‘Last Post’ meemaken om 20.00u.

PassendaeleEen goedgevuld programma dus:  ontbijt, bezoek aan de IJzertoren, aperitief, lunch met aangepaste drank en uitgebreide namiddagstop kunnen wij aanbieden voor 50€ per persoon. 
Let echter op, we sluiten de inschrijvingen af bij 40 wagens (maximale capaciteit voor de lunch ).  De inschrijvingen stoppen wij dus definitief op woensdag 17 september. Bedankt om over te schrijven.

Copyright